Omegapoint sätter fokus på IT-säkerhet redan från start

Anders Lindberg, affärsutvecklingschef och Elias Faxö, konsult inom utveckling och applikationssäkerhet på Omegapoint.

Anders Lindberg, affärsutvecklingschef och Elias Faxö, konsult inom utveckling och applikationssäkerhet på Omegapoint.

Systemutveckling och IT-säkerhet. Det är grundstenar för Omegapoint som från starten för 14 år sedan haft fokus på att gifta ihop systemutvecklingsvärlden med säkerhet.

Omegapoint tillhandahåller expertkonsulttjänster inom mjukvaruutveckling och säkerhet.
– Vår mission är att få med säkerhetsavvägningar och säkerhetskvalitetsarbete redan i de tidiga utvecklingsfaserna, säger Anders Lindberg, affärsutvecklingschef och en av grundarna av Omegapoint.
Den missionen gör att Omegapoint har ett unikt erbjudande jämfört med andra IT-konsulter. Verksamheten erbjuder nämligen expertis kring såväl säkerhetsfrågor som system- och integrationsarkitektur.
– Vi tittar på vanliga svagheter som dyker upp i mjukvarusystem, tar avstamp i dem och väver in kunskapen i utvecklingsprocessen så att vi och våra kunder undviker att gå i samma fällor som andra gör, säger Elias Faxö, konsult inom utveckling och applikationssäkerhet.
I takt med att allt fler tjänster flyttar ut i mobiler och moln har Omegapoints erbjudande blivit allt mer attraktivt, inte minst för banker.
– Ett sätt att göra intrång i ett system är att ta sig in på infrastrukturnivå. Den delen av säkerhetsvärlden börjar bli i ganska gott skick, det sker inte så mycket sådana fadäser längre. Här har Microsoft gjort ett bra arbete genom att inte släppa så mycket sårbarheter i infrastrukturen. Idag handlar intrång oftast om att man utnyttjar bristande kvalitet i själva utvecklingsprocessen konstaterar Elias Faxö.

Självklart val
Genom att ta med säkerhetstänket redan från början i utvecklingsarbetet får kunderna säkrare system med mindre problem och högre tillgänglighet.
– Tjänsterna blir mer driftsäkra och verksamheten kan leverera nytta hela tiden. Det blir snabbare leveranser och mindre tråkiga överraskningar i produktionen. De progressiva bankerna har redan förstått det här. Och fler är på gång, säger Anders Lindberg.
Han påpekar det faktum att framtidens bank finns i de digitala kanalerna och då krävs bra kvalitet i de tjänster som erbjuds.
– Vi ser till att banker och andra aktörer snabbt kan få ut sina tjänster på banan – och det utan säkerhetsrisker. Det är bara en tidsfråga innan alla banker arbetar med agil säkerhetsutveckling i syfte att producera nya tjänster som kunderna vill ha. Här är Omegapoint det självklara valet, vi hjälper dem att lyckas och bli ännu bättre.

Omegapoint
Omegapoint är en ledande leverantör av IT-lösningar och tjänster för framsynta kunder. Idag är vi 200 anställda och finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå och New York. Omegapoint Säkrar Utveckling™ för våra kunder som är verksamma både i privat och i offentlig sektor.

www.omegapoint.seOmegapoint
Box 3106
103 62 Stockholm
Tel: 08-545 106 90
www.omegapoint.se

Comments are closed.