Erbjuder kostnads­effektiva kontanthanteringstjänster

kupong_kassagirot_5293

Kuponginlösen har 425 betal­tjänstombud i butiker över hela landet som erbjuder privatpersoner, företag och föreningar att bl.a. betala räkningar och ta ut kontanter. Tjänsten som kallas Kassagirot har funnits sedan 2007, och är omtyckt av handlarna som får möjlighet att öka servicen till sina kunder.

Pontus Ellefsson, vd för Kuponginlösen. Foto: Caroline Tibell

Pontus Ellefsson, vd för Kuponginlösen. Foto: Caroline Tibell

I december 2014 förstärkte Kuponginlösen sitt erbjudande gentemot företag och föreningar med ett attraktivt tjänsteutbud som bland annat omfattar insättning av dagskassor, betalningar och uttag.
– Vi har tidigare främst erbjudit privatpersoner möjlighet att betala sina räkningar via Kassagirots ombud runtom i landet. Men i takt med att allt fler banker slutar hantera kontanter så har många mindre företag och föreningar fortsatt behov av sätta in dagskassan. Sedan december 2014 erbjuder vi företag och föreningar att teckna avtal med oss för sitt behov av olika betaltjänster, säger Kuponginlösens vd Pontus Ellefsson.

425 betaltjänstombud med hög servicenivå
– Kraven på regelefterlevnad innebär att företag och föreningar som vill använda betaltjänsterna behöver genomgå en omfattande kundkännedomsprocess innan avtal tecknas och tjänsterna kan nyttjas. Om vi bedömer att företaget inte uppfyller våra krav så tackar vi nej till affärsförbindelsen. Vi och våra ägare är långsiktiga och följer regelverken som ställs på oss som betalningsinstitut, säger Pontus Ellefsson.
– Genom våra 425 betaltjänstombud, som är spridda över hela landet, kan vi erbjuda betaltjänster med hög tillgänglighet. Betaltjänstombuden har i allmänhet generösa öppettider och våra tjänster präglas av en konkurrenskraftig prissättning som står sig väl i jämförelse med exempelvis nischbanker och värdetransportörer, säger Pontus Ellefsson.
Kuponginlösen samarbetar i dagsläget med flera av Sveriges största banker och Pontus Ellefsson välkomnar fler samarbetspartners till en dialog kring hur Kuponginlösen kan komplettera bankernas erbjudande med hjälp av beprövade och trygga lösningar. Sedan några år tillbaka erbjuder Swedbank och ICA Banken sina kunder Kuponginlösens resevalutatjänst Unimon när kunderna behöver utländska valutor till sina resor.

Kuponginlösen
Kuponginlösen är marknadsledande inom clearing- och betaltjänster i dagligvaruhandeln. Nätverket med 6 100 butiker clearar kuponger, presentkort, värdeavier och betalningar för 6 miljarder kronor årligen. Kuponginlösen är ett betalningsinstitut under Finansinspektionens tillsyn och ägs av DLF, Dagligvaruleverantörers Förbund.

kupong_Kuponginlosen_CMYKKuponginlösen AB
Liljeholmsstranden 3
173 83 Stockholm
kupong_Kassagirot_PMS302Tel: 08-588 340 00
www.kuponginlosen.se

Comments are closed.